Chiefs Leuven

Historiek

Beknopte geschiedenis

IJshockey ontstond in Noord-Amerika in de 19de eeuw en groeide vooral in Canada uit
tot dé nationale sport. Daar werden de grondslagen gelegd en vonden de eerste echte
wedstrijden plaats. Kort nadien veroverde de sport Noord- Amerika, waarna Europa en ook
België volgden. Na de erkenning als Olympische sport, in 1920 tijdens de Zomerspelen te Antwerpen, viel de opmars van ijshockey niet meer te stuiten.

Vandaag is ijshockey in vele landen “big business”, en de internationale ijshockeyfederatie een
machtige en wereldwijd opererende organisatie.
De fundamenten van het Leuvense ijshockey werden in 1981 gelegd. Doorheen de jaren
evolueerde de structuur en groeide het aantal leden, in 1983 werd LEUVEN CHIEFS een feit, in
2003 gevolgd door ICE HOCKEY CLUB LEUVEN onder haar huidige vorm.

oldschoolhockey.jpg

Ledenbestand ICE HOCKEY CLUB LEUVEN

(IHCL)


Met ruim 280 actieve leden en als enige Vlaams-Brabantse speler van formaat, is IHCL sinds jaren en met voorsprong één van de grootste Belgische ijshockeyclubs. IHCL staat bekend als kweekschool voor talent en trekt elk seizoen meer dan 150 jongeren van over het hele land aan. Driekwart van onze middelen investeren wij resoluut in jeugdwerking.

In 2012-2013 telde de nationale federatie +/- 1.450 aangesloten leden, verdeeld over 15 clubs. 15% van de Belgische leden zijn actief binnen IHCL. Odertussen is dit percentage al gestegen tot 18% anno 2015.  En ons ledenaantal gaat in stijgende lijn. Dankzij onze uitstekende reputatie en sportieve resultaten, en mede door de nabijheid van Brussel met haar Europese instellingen, ambassades en bedrijven, groeide het Leuvense ijshockey uit tot een internationaal gebeuren: onze Club telt steeds minimaal een 15-tal verschillende
nationaliteiten, waaronder spelers uit de top vijf ijshockeylanden zoals de VS, Canada en Finland. In Leuven vinden we dus niet enkel de meest uitgebreide, maar tevens de enige internationaal getinte ijshockeyopleiding. Ook dit onderscheidt ons van alle andere clubs.

 

Historiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x