Chiefs Leuven

Chiefs topscorer Maxime Pellegrims: "Belgische teams aan elkaar gewaagd"

Leuvens topscorer Maxime Pellegrims is klaar voor het nieuwe seizoen van de Chiefs Leuven. De 23-jarige Antwerpenaar was het voorbije seizoen (met 21 goals en 29 assists in de BeNe League) de meest productieve speler bij de Leuvenaars. Pellegrims gaat alvast door op zijn elan, want in de voorbereiding was hij goed voor 6 goals en 3 assists.

Als tiener speelde Maxime een paar jaar in Düsseldorf (DEG). Op zijn 16e keerde hij terug naar België en sindsdien zat hij steeds in de A-kern. Eerst bij de Antwerp Phantoms, vervolgens bij de Chiefs en toen Herentals een jaar later als enige Belgische ploeg deelnam aan de hoger aangeschreven Nederlandse competitie, verkaste Pellegrims naar HYC. Sinds de komst van de BeNe League verdedigt de pijlsnelle aanvaller opnieuw de kleuren van Leuven. De twintiger voelt er zich ondertussen thuis."De keuze voor een club hangt af van heel wat factoren. De klik moet er zijn. In Leuven is er een leuke groep met heel wat gedreven en vriendelijke medewerkers die zich vol overgave inzetten voor het team. Ik heb ook een goede verstandhouding met de voorzitter en voel vertrouwen".

Maxime Pellegrims is alvast een man met persoonlijkheid die oog heeft voor mode en gezondheid. Hij gaat voor verfijning, op en naast het ijs."Ik ben inderdaad heel gericht bezig met voeding en fysieke paraatheid. Mijn passie voor ijshockey combineer ik met die voor fitness. Door mijn drukke job is het soms wat puzzelen, maar het blijft voor mij belangrijk om mentaal en fysiek top te zijn. Uiteindelijk blijft het de bedoeling om prijzen te pakken in mijn sport. Dat krijg je niet cadeau. Hopelijk kunnen we dit seizoen met de Chiefs onze ambities waar maken".

Pellegrims is ook al een tijdje een vaste waarde bij de nationale ploeg. Ambities om een transfer te verzilveren naar een Europese topclub heeft hij niet."Als ik die stap zou zetten, moet het echt om een topteam gaan waar je financieel ook goed zit. Maar voor Belgische spelers is zoiets weinig realistisch. Ik heb mijn job en mijn leven hier en voel er weinig voor om voor een appel en een ei me in een onzeker internationaal avontuur te storten bij kleinere teams. Bovendien hebben we nu met de BeNe League een zeer attractieve competitie op niveau".

Chiefs Leuven komt alvast versterkt uit de zomerbreak. Aan de Canadees-Belgische coach Gil Paelinck de opdracht één blok te smeden en de Leuvenaars fysiek klaar te stomen voor een lang en slopend seizoen met eerst de kwartfinales van de Belgische bekercompetitie en vervolgens de BeNe League. "We hebben inderdaad een groep met veel potentieel. Met deze Chiefs is veel mogelijk. Alleen gaan we nog wat moeten groeien als team. De puzzel moet perfect in elkaar passen. Iedereen moet zijn plek kennen en zijn specifieke rol vervullen", aldus Maxime.

Pellegrims verwacht een enorm spannende bekercompetitie."De vier Belgische teams zijn enorm aan elkaar gewaagd. Herentals won vorig jaar zowel de Belgische beker als de BeNe League en heeft ook nu een sterk team gevormd. De Phantoms hebben de topspelers van Heist en Turnhout overgenomen. Luik was vorig jaar al een heel lastige tegenstander en zij hebben ook twee nieuwe imports en een vaste waarde uit Geleen ingekocht. Kortom: Het gaat dit seizoen volgens mij van kleinigheden afhangen. Met een beetje pech bengel je achteraan, maar als alles meezit komt de hoofdprijs snel dichter bij". (Kristof Debecker)

Chiefs topscorer Maxime Pellegrims:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x

<
>
x